Haber | İletişim | Kaçmaz Çorap | oyun | Panax
Anasayfa Gündem Dünya Ekonomi Politika Spor Medya Sağlık Yaşam Kültür Sanat Teknoloji
19.05.2012 - 01:10 : Pierre dukan lisansı neden elinden alındı? 18.05.2012 - 23:17 : İnternet Explorer 9 İndir 18.05.2012 - 17:13 : 10 Madde Karara Bağlandı 18.05.2012 - 17:03 : Validen Korkutan Deprem Uyarısı 18.05.2012 - 12:38 : Dünyanın En Zor Oyunları

Gündem /

İkinci Ergenekon davasında tahliye yok (39)



İkinci Ergenekon davasında sanıklar ile avukatların taleplerinin alınmasından sonra duruşmaya verilen bir saatlik aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İkinci Ergenekon davasında sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Yaklaşık bir saat süren aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, duruşmada sanık ve avukatlarının taleplerinin celse arasında değerlendirilmesini kararlaştırdı. Tutuklu sanıkların kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle tahliye taleplerinin reddi ile mevcut hallerinin devamına karar verilen duruşma 20 Şubat 2012 gününe ertelendi.

Ayrıca tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, kendi sağlık durumuyla ilgili olarak avukatı aracılığıyla mahkemeye bir dilekçe gönderdi. Uzun bir süre Silivri Devlet Hastanesinde tedavisi için yatan Ersöz, mahkeme tarafından sağlık durumunun sorulmasına rağmen hastane yönetiminin bu talimata duyarsız kaldığını ve herhangi bir rapor göndermediğini belirtti. Sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine 21 gün önce Mehmet Akif Ersoy Gögüs ve Kalp Damar Cerrahisi Hastanesine sevk edildiğini belirten Ersöz, "Bu süre içinde birçok tetkik tekrarlandı. Bu durum hem zaman kaybına hem de devletin zarara uğramasına neden oluyor." ifadesini kullandı.

Ersözün el yazısıyla kaleme aldığı dilekçede, Ersözün sağlık durumunda bir gelişme olmayınca alternatif tıp uygulandı. Halk arasında şifalı olarak bilinen Meyan kökü ve deniz tuzu ile Ersözün tedavisi için hukuk dışı yollara başvuruldu şeklindeki iddialarla ilgili de açıklama yapıldı. Dilekçede, "Böbreküstü bezlerim çalışmadığı ve vücut su tutamadığı için tansiyonum düşüyor. Bu nedenle yurt dışında henüz deneme aşamasında olan, yan etkileri içerisinde kriz ve vücut direncini düşürme gibi durumlara neden olan bir ilaç getirilinceye kadar meyan kökünü kaynatıp içirdiler. Yemeğime deniz tuzu koydular. Tansiyon maalesef yükselmiyor. Bugün itibariyle alternatif tıp denemesini kestiler. Maalesef Elimizde kullanacak cephane kalmadı diyorlar." ifadesine yer verildi.

Dilekçenin sonuç bölümünde kendisinin örgüt üyesi olmadığını ifade eden Ersöz, "Ne darbe çalışması yaptım ne de vatana ihanet ettim. Sizlere daha önce yaşamak ve bu ucu açık davanın sonucunu görmek istediğimi söylemiştim. Artık böyle bir düşüncem ve isteğim kalmadı. Çünkü tedavi imkanım yok. Bir gece uyanamayacağımı biliyorum. Bundan sonra ne şahsım ne de avukatlarımın hiçbir talebi olmayacaktır. İsteğim, beni Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden tedavi imkanı olmayan hastaneye getirten savcı, jandarma personeli ve tedavim yapılamaz duruma gelinceye kadar bekleten, size rapor yazmayan Silivri Devlet Hastanesi yönetiminden şikayetçiyim." cümleleriyle dilekçesini tamamladı.

Öte yandan davanın tutuklu sanığı Mehmet Haberalın avukatı Dilek Helvacı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gediklinin açıklamalarını konu alan yazılı açıklama yaptı. Avukat Dilek Helvacı dilekçesinde Gediklinin önceki gün basın yayın organlarında yayımlanan "İçinde yabancı devlet başkanları, başbakanlar, muhalefet liderleri ve milletvekilleri ile terör örgütü PKKnın başının da yer aldığı Neo Con Ergenekon isimli uluslararası bir terör örgütünün varlığı"nı ileri sürdüğünü belirtti. Helvacı, "Gediklinin açıklamasına göre Türkiyeyi istikrarsızlaştırmak isteyen bu hayali suç örgütünün içerisinde CHP 24. Dönem Zonguldak Milletvekili müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın yer aldığının ileri sürülmesi, ülkemizin halen içerisinde bulunduğu son derece kritik bir dönemde, salt gündemi değiştirmek amacıyla ortaya atılmış tamamıyla gerçekdışı iftira niteliğindedir." ifadesini kullandı. Gediklinin iddiasının Ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik olduğunu savunan Helvacı, açıklamasının son bölümünde "CHP Zonguldak Milletvekili müvekkilimiz Prof.Dr.Mehmet Haberal hakkında masumiyet ilkesi açıkça ihlal edilerek gerçekleştirilen bu tamamıyla gerçekdışı ve mesnetsiz iddialar nedeniyle, tüm sorumlular hakkında derhal yasal işlem başlatılacağını saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerine yer verdi.

www.haberegir.com

İkinci Ergenekon davasında tahliye yok Haberi
39 Okunma 08.02.2012 - 01:25 Facebook'ta Paylaş
Etiket : İkinci -Ergenekon -davasında -tahliye -yok -
Arama Sonuçları
 
Yapılan Yorumlar

Yorum Yap
Ad ve Soyadınız
Memleketiniz
Güvenlik Kodu

 Altın Kurları
Altın & Doviz Alış ¬ Satış ¬
24 Ayar A. / TL 71,30 71,75
22 Ayar A. / TL 64,88 65,72
Altın / Ons 1.429,60 1.430,30
Dolar / TL 1,554 1,555
Euro / TL 2,1900 2,1910
Euro / Dolar 1,4087 1,4090
Euro / Kg 32541 32541
Dolar / Kg 45840 45850
Gümüş / Ons 37,31 37,36
Gümüş/ TL 1,85 1,91
 Son Dakika Haber Akışı
  Pierre dukan lisansı neden elinden
   19.05.2012 - 01:10
  İnternet Explorer 9 İndir
   18.05.2012 - 23:17
  10 Madde Karara Bağlandı
   18.05.2012 - 17:13
  Validen Korkutan Deprem Uyarısı
   18.05.2012 - 17:03
  Dünyanın En Zor Oyunları
   18.05.2012 - 12:38
  Bedava Flash Oyunlar
   18.05.2012 - 12:31
  İnternetin en kaliteli erkek flash
   18.05.2012 - 12:22
  Oyun Oynamanın Yaşı Yok
   18.05.2012 - 12:13
  Sitene Oyun Ekle
   18.05.2012 - 12:06
  B.Münih Chelsea Maç Özeti 19 Mayıs
   18.05.2012 - 11:57
 Anket
Terör son bulsun, Öcalan İdam edilsin
Asılması gerekiyor fakat devlet bu konuda en doğrusunu yapacaktır.
Hayır asılmasına gerek yok
Hemen asılması gerekiyor
YOLLA SONUÇ

Copyright © 2009-2011 Haberegir.Com Her Hakkı Saklıdır. RSS Önerdiklerimiz: Web Tasarımı
Laptop Yalan Dünya izle African Mango
(38)